E-Tours Gent | Unieke outdoor teambuilding

Neem contact met ons op

Contact foto

Veelgestelde vragen

Wie kan fietsen, kan ook steppen. Een gezonde basisuithouding is voldoende om aan onze tours deel te nemen en daar staat geen leeftijd op. Steppen is toegankelijk en eenvoudig; elk wiel wordt aangestuurd door een electro-motor waardoor je zelf geen of weinig inspanning hoeft te leveren. Kleinzoon en -dochter kunnen gerust samen met hun beste vriend, opa, van onze tour genieten!

Onze steps en tours zijn, met zorg, ontworpen om het plezier van steppen en het ontdekken van onze omgeving met een andere blik, voor iedereen toegankelijk te maken. Het is evenzeer een groeps- als een sportactiviteit. Er is plaats voor wie graag obstakels en hindernissen aangaat en even goed voor wie het liever rustiger aan doet. Je kan de intensiteit doseren zoals je wenst, het is vooral genieten!

Ook fervente mountainbikers kunnen bij ons genieten van een adembenemende activiteit! De (snelheids)mogelijkheden van onze steps zijn erg plezant en voor adrenaline junkies maken we de tour, met plezier, extra uitdagend. Een dikke ‘ja’ dus ;) Lees gerust onze recensies voor getuigenissen van andere durvers!

Bij steppen draait het allemaal rond bewegen op je eigen ritme en je persoonlijke grenzen aanvoelen. Het neemt niet veel tijd in beslag alvorens je het vertrouwen in de steps en jezelf voelt groeien. Progressief opbouwen is de sleutel tot een rit om volop van te genieten! Iedereen kan op eigen niveau groeien naarmate de tour vordert. Onze ervaren gids zorgt ervoor dat je comfortabel en volgens je eigen kunnen de tour beleeft. Je beslist zelf of je het bospad neemt of gezellig op het fietspad blijft zonder de groep te moeten verlaten.

Voor alle activiteiten in particulier verband geldt een minimum van 6 deelnemers. Inschrijving voor kleinere groepen is mogelijk onder voorwaarden. Je kan ons mailen met het aantal deelnemers en wanneer je graag de tour wil doen, dan gaan we bij E-Tours zelf op zoek naar extra deelnemers om je groep te vervoegen. Een ander mogelijkheid is het betalen van de minimum uitkoopsom voor 6 deelnemers en alsnog privé of in kleinere groep met ons op zwier gaan.

Om veiligheid, persoonlijke begeleiding en kwaliteit te garanderen, limiteren we onze tours tot maximum 10 deelnemers. We staan er wel voor open om in een soort doorschuifsysteem deel uit te maken van een gevarieerd aanbod op teambuildings. Neem vrijblijvend contact met ons op om dit te bespreken.

Wij hanteren een minimumleeftijd van 16 jaar, maar wens je toch een familiegroep te vormen met kinderen tussen de 12 en de 16 jaar oud, dan kan je contact met ons opnemen om een ervaring op maat te bespreken.

De gemiddelde duur van een tour is ong. 3 tot 3,5uur, inclusief briefing, intro, rit en pauzes. Sommige groepen leggen graag de focus op snelheid, dan zijn we wat sneller terug op de E-Tours locatie. De tour kan aangepast worden naar jullie wensen, inkorten of wat extra rondjes draaien op de leukste plekjes, is mogelijk.

Onze missie is om all-in ervaringen te creeren. Al onze tours zijn onder begeleiding van een ervaren gids. Hij toont je de mooiste routes, zorgt voor de sfeer en veiligheid en kant de fietsen door en door zodat bijna elke pech direct onderweg gerepareerd kan worden. Juist dit maakt de E-tours experience uniek. MAW ze zijn niet te huur

Annuleren is mogelijk onder voorwaarden. Er wordt een administratiekost van 10 euro aangerekend per deelnemer die niet terugbetaald wordt. Vanaf 2 weken vóór de aanvang van de E-Tour wordt 30% van de totale deelnameprijs afgehouden bij annulering. Wanneer er 1 week voordien wordt afgezegd, wordt 50% afgehouden. Indien er geannuleerd wordt één dag op voorhand of de dag zelf, is terugbetaling niet mogelijk. Een inschrijving is officieel nadat het inschrijvingsformulier wordt ingestuurd en de betaling ontvangen wordt. Het inschrijvingsgeld dient betaald te worden binnen de 15 dagen na het ontvangen van de factuur of betalingsopdracht.

Veiligheid en verantwoordelijkheidszin zijn prioriteit voor E-Tours. Deelnemers worden geïnformeerd over de risico’s van de activiteit en krijgen uitgebreide instructies in verband met veiligheid. De activiteiten van E-Tours zijn actief, sportief en in de natuur, deelname is op eigen risico. E-Tours kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, verlies of diefstal aan/van eigendom van de deelnemer of schade aan personen (zowel deelnemers als derden). E-Tours heeft een verzekering ‘burgerlijke aansprakelijkheid voor zelfstandigen’ voor het geval de onderneming aansprakelijk gesteld wordt door nalatigheid voor schade aan goederen of personen. Ongevallen, blessures, of andere schade ten gevolge van je deelname aan de activiteiten van E-Tours worden gedekt door de mutualiteit van de deelnemer of de familiale verzekering. Lichamelijke of geestelijke problemen die een invloed kunnen hebben op het verloop van de activiteiten moeten op voorhand gemeld worden.

Voorzie kledij aangepast aan de weersomstandigheden. Neem voldoende warme kledij mee zodat je, onderweg, je laagjes kan aanpassen. Je krijgt van ons een rugzak om je spullen in op te bergen. Een windstopper doet wonderen! Regenkledij of reservekledij zijn aan te raden, afhankelijk van het weer en de sterkte van je moddermagneet. Fietshandschoenen zijn geen must maar voor sommigen wel aangenaam. Tijdens de wintermaanden draag je best thermisch ondergoed, een lange broek, sous-pull, buff, sjaal en muts. Thermische handschoenen waar je beweeglijk in bent (geen ski- of moto-handschoenen) worden aangeraden bij koud weer. Een regenbroek, k-way of fietshandschoenen zijn bij ons te huur indien nodig. Fietshelmen worden door ons voorzien.

Slecht weer is geen reden om de activiteit niet te laten doorgaan. Enkel bij noodweer wordt de activiteit verplaatst naar een andere datum of wordt er gezocht naar een alternatief. 
Indien een activiteit toch door E-Tours geannuleerd moet worden door overmacht (ongeval, schade aan materiaal…) wordt de deelnemer zo snel mogelijk ingelicht. In dit geval heeft de deelnemer recht op 100% terugbetaling van het inschrijvingsgeld. De deelnemer kan geen schadevergoeding aanvragen wanneer E-Tours een activiteit annuleert.

De snelheid van de step is volledig aan te passen aan jouw noden en wensen. Onze steps zijn begrensd op max. 25km/u, de snelheid die wettelijk is vastgelegd voor motorische voertuigen zonder nummerplaat. We kunnen die snelheid echter wel opdrijven tot 35km/u op privéterrein. In elke tour zitten er stukken waar dit kan en mag. Elke step beschikt over twee motoren die je eigenhandig bediend. Je kan dus ook op slechts één motor gas geven indien je trager wenst te rijden. Elke motor geeft vijf standen. Deze standen begrenzen de topsnelheid, er zijn tien verschillende instellingen mogelijk. Voor elk wat wils dus!

Je zal versteld staan van wat onze E-Tours, en ons kleine België, te bieden heeft qua onverhard terrein en verrassende natuurgebieden. Denk aan parken, bossen, mountainbike-paden, natuurdomeinen… om nog maar te zwijgen over de unieke urban obstakels die je kan overwinnen in onze steden! De creatieve architecten die de stad vorm hebben gegeven, moeten ons, al steppend, verwacht hebben. ;-)

Normaal gezien starten onze tours op de E-Tours basis of, in het geval van de Vreiland tour, rijden we samen naar ons vertrekpunt. Maar niets is onmogelijk en we passen onze tours graag aan naar uw noden en wensen. Neem persoonlijk contact met ons op om jouw vragen te bespreken.

E-tours voorziet na de tour een gratis drankje (bier of frisdrank). Is je dorst niet gelest na één drankje dan kunnen we jullie wel nog iets aanbieden. We zijn echter geen bar noch restaurant. Na de tour kan je gerust nog een uurtje blijven hangen in onze tuin of atelier.

Hoe meer er getrakteerd wordt, hoe liever! Zolang je onze gidsen niet vergeet mee te rekenen. ;-)